12 Şubat 2009 Perşembe

TEL KADAYIFLI TAVUK

3 Kişilik
Hazırlanışı:15 dk.
Pişirme süresi: 10 dk
Bu yemeği Home Tv de bir programda görmüştüm. Şimdi hatırlayamadığım bir restaurantın şefi bol yağda kızartmıştı.Ben çok yağlı olmasını istemediğim için az yağda kızarttım ama içi iyi pişmedi.Kızarttıktan sonra fırın kabına alıp fırında 20 dk. daha pişirdim.Sonuçta çok lezzetli bir yemek oldu. Bol kızgın yağda kızartmanızı tavsiye ederim bu şekilde yağı çok fazla çekmez.Veya tavuk etlerini iyice dövüp inceltmeniz gerekir.Ekşi kremalı sos ve domatesli sos ile servis yaptım. Bu sos tariflerini de yine aynı kanalda başka bir programda görmüştüm.
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
100 gr. tel kadayıf
100 gr. kaşar peyniri
1 adet yumurta
Tuz,karabiber
Sıvıyağ


Hazırlanışı :
Yumurtayı ,tuz ve karabiberle çırpın.Tavuk etlerinin bir tarafını bu karışıma bulayın. Kadayıfı elinizle parçalayıp düz bir zemine alın.Kadayıfların üzerine bastırıp birbiriyle bütünleşmesini sağlayın.Tavuk etlerini yumurtalı tarafı alta gelecek şekilde kadayıfın üzerine alın.Üstte kalan kısmına tuz ve karabiber serpin.Ve üzerine ince dilimlenmiş kaşar peyniri koyun. Sıkıca sararak rulo yapın.Açılmaması için kürdanla tutturun.Bol kızgın yağda kızartın.


Ekşi kremalı sos :
1/2 kutu krema
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
3-4 damla limon suyu
Tüm malzemeyi bir kaba alın ve bir tel çırpıcıyla karıştırın. Tüm et yemekleri ile servis yapabilirsiniz.
Domatesli Sos:
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
Tuz,toz kırmızıbiber ,kekik,fesleğen
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Domateslerin kabuklarını soyun.Soğan, sarımsak ve domatesi robottan geçirin. Zeytinyağı ve salçayı bir sos tenceresine alıp kavurun ve domatesli karışımı ekleyin. En son baharatları ekleyip kısık ateşte 5 dk. kadar pişirin.

2 yorum:

  1. Çok değişik bir tat olduğu kadayıfından belli..Kadayıf çok sert oldu mu??Tavuğu çok sevdiğimden merak ettim doğrusu..Ellerine sağlık..


    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. yok sert olmadı ,kızardığı için kurumadı ,hafif bir çıtırlık oldu yerken ,tavukla uyumlu oldu bence , teşekkür ederim ,sevgiler

    YanıtlaSil