4 Şubat 2009 Çarşamba

PEYNİRLİ BÖREK



Malzemeler:
Yarım kg un
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta
Aldığı kadar ılık su
1 tatlı kaşığı tuz

Aralarına sürmek için: 150 gr tereyağı
İç malzeme:
200 gr. lor peyniri
Maydanoz
Açmak için:
Nişasta

Hazırlanması:

Önce unu karıştırma kabına alın. İçine sıvıyağ yumurta,ılık su ve tuz ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayın. Hamuru 16 parçaya ayırın.Hamuru 30 dk. oda sıcaklığında dinlendirdikten sonra her parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar ince açın. Tereyağını eritip dörtte birini hamura sürün. Bu şekilde 4 yufka hazırlayın.İki yufkayı tepsiye alın.Üzerine peynirli iç malzemeyi koyun.Diğer 2 yufkayı üzerine koyun. Üzerine bir yumurta sarısı sürüp susam serpin. 180 derecede pişirin.

Tarif: Oktay Usta 'ya ait.

6 yorum:

  1. Trabzon fotoğraflarını yeni gördüm ,ahh ahh şahaneymiş...
    Peynirli Börek'de nefis ,ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  2. Peynirli börek harika görünüyor.
    Ellerinize sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlayınSil
  3. Çok nefisler Dilek,ellerine sağlık..Trabzon'lu oluşunu bilmek beni çok mutlu etti..Görüşelim sık sık canım..


    Sevgiler..

    YanıtlayınSil
  4. pelin,fırsat buldukça yeni fotoğraflar ekleyeceğim,teşekkürler
    taze nane,teşekkür ederim,sevgiler
    damak tadı,ben de çok sevindim,seni blog listeme ekledim,görüşmek üzere,sevgiler

    YanıtlayınSil
  5. ellerine sağlık canım çok lezzetli duruyorlar yumuşacık;)

    YanıtlayınSil