27 Şubat 2009 Cuma

LOKMALIK MİNİ TRUFF





Geçenlerde yaptığım brownieden artan keklerle truff yapmaya, Bakerella sitesindeki mini cupcakeleri görünce karar verdim. Ben de artan kekleri o şekilde yapıp Leziz Sofralar arkadaşımızın hazırladığı 5 çayına lokmalık mini tatlar etkinliğine göndermeye karar verdim.Ben tarife uymadım aynı truff yapar gibi kekleri hazırlayıp sadece oradaki gibi şekil verdim. Sitede yapım aşamaları ayrıntıları ile fotoğraflanmış.Ben de fotoğrafları ile ayrıntılı göstermeye çalıştım. Bakerella dan da ayrıntılı fotoğraflara ulaşabilirsiniz.

Malzemeler:

5 dilim kek
4-5 kaşık toz fındık
100ml. krema,
100 gr. sütlü çikolata
50 gr.bitter çikolata
50 gr.beyaz çikolata
Bonibon
Pasta süsleri



Hazırlanması:
Kremayı benmaride ısıtın.Sütlü çikolatayı kremaya ekleyip karıştırın.Homojen bir kıvam alınca soğuması için buzdolabına kaldırın.Kek dilimlerini robottan geçirin.Toz fındık ve dolapta beklettiğiniz kremayı koyup karıştırın.Elinizle yuvarlayarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.Buzdolabında 15 dk.bekletin.




Dolaptan çıkardığınız kekleri elinizle bastırarak oval hale getirin.Ve 15 dk.daha buzdolabında bekletin.




Kekleri dolaptan alın ve yuvarlak bir kalıpla alt kısmına bastırın.İncelterek mantar şekli oluşturun.



Orijinal kalıp aşağıdaki fotoğrafta ,bu kalıptan bende yoktu , evde olan ona benzer bir kalıbı kullandım.Siz de evde olan başka bir kalıbı kullanabilirsiniz.Burada amaç kekin alt kısmını incelterek şekil vermek.Kalıbın eni kekin eniyle aynı olmalı,kekin kalıbın şeklini alması için kek kalıbın tüm boşluklarını doldurmalı.



Bu arada bitter çikolatayı ve beyaz çikolatayı ayrı ayrı benmaride eritin.Daha sonra kekin incelttiğiniz kısmını kısmını bitter çikolataya batırın ve donmadan ortasına şeker çubuklarını saplayın.




Bu şekilde buzdolabında veya oda ısısında donmasını bekleyin.Donunca diğer tarafını beyaz çikolataya batırın. Burada dolapta hafif sertleşmiş olması daha iyi olur çünkü beyaz çikolataya batırdıktan sonra çıkarması zor oluyor ,sapladığınız çubuk keki parçalayabiliyor.




Beyaz çikolatanın üzerine gelecek şekilde pasta süslerini yanlara ortasına da birer tane bonibon koyun.

3 yorum:

  1. Dilek'ciğim,çok leziz ve eğlenceli olmuş truffların..Ellerine sağlık canım..Çok lezzetli tarifler ekliyorsun farkındasın dimi??


    Kocaman sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. hem pratik hem lezzetli ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil
  3. Dilek'im çok güzel truffların. ÇEllerine sağlık :))

    sevgiler

    YanıtlaSil