10 Şubat 2009 Salı

FINDIKLI UN KURABİYELERİ

40 adet için
Hazırlanışı:10 dk.
Pişirme süresi: 12 dk

Malzemeler:
250 gr.oda sıcaklığında tereyağı
1 kahve fincanı pudra şekeri
4 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri :Fındık,pudra şekeri

Hazırlanışı:
Fırınınızı 170 derecede ısıtın.Tereyağını ve pudra şekerini iyice karıştırın.Unu kabartma tozuyla birlikte eleyin.Ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Hamur sert olmayacak ,unu azar azar ekleyin. Elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.Üzerlerine 1 tüm fındık batırın.Üzerleri beyaz kalacak şekilde fırından alın (yaklaşık 12 dk.). Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.
Kapalı bir kutuda 1 hafta kadar saklayabilirsiniz.Ağızda dağılan çok güzel bir kurabiye oldu.Bu kurabiyeleri hafta sonu yaptım.Her akşam 1 tane yiyorum.

5 yorum:

  1. Çayın yanında çok nefis olurlar..Ellerine sağlık Dilek'ciğim..Kutuyada çok yakışmışlar..))


    Selamlar-Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. çok şık gözüküyolar.ellerinize sağlık.sevgiyle kalın

    YanıtlaSil
  3. Damak tadı ,çok teşekkür ederim, çayla çok güzel oluyorlar gerçekten,
    Zehra,teşekkür ederim,sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Dilekcim merhaba en favori kurabiyemdir un kurabiyesi ellerine sağlık çok lezizler,sevgiler...

    DERYA

    YanıtlaSil
  5. ben de çok severim,teşekkürler ,sevgiler

    YanıtlaSil