14 Ocak 2009 Çarşamba

PİZZA HAMURU


Pizza hamurunu hazırladıktan sonra mayalanması için 1 saat bekletirdim , çok ince açmama rağmen hamuru pişerken kabarıp kalın olurdu, bunun için içinde kabartma tozu olan başka tarifler de denedim ama çok beğenmedim, hamuru kuru olmayan ve çok kalın olmayan pizza için tüm kitap ve dergilerimi karıştırdım. Eski Lezzet dergilerimden birinden pizza hamuru tarifi. Denedim ve gerçekten hamuru ince , hafif sert ama kuru değil, çok güzel oldu. Buradaki püf noktası hamuru bekletmetmeden hazırladıktan hemen sonra ve yüksek ısıda kurutmadan pişirmek.

PİZZA


4 Kişilik
Hazırlanışı:20 dk
Pişirme süresi: 20 dk.

Malzemeler:
Pizza Hamuru İçin:
7,5 su bardağı un
3 su bardağı ılık su
14 gr.yaşmaya
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Sosu İçin:
4 adet rendelenmiş domates
1 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kekik,tuz ,karabiber
Üzeri İçin:
Sosis,mantar,kaşar peyniri,mısır,domates,sivribiber.

Hazırlanışı:

Öncelikle sosu hazırlayın,bir tavada sarımsağı zeytinyağında soteleyin,sonra sarımsağı yağdan çıkarıp domatesleri ekleyin,sos kıvamına gelince baharatları karıştırıp kapatın.
Sonra pizzanın üzerine koyacağınız malzemeleri hazırlayın.
Pizza hamuru için, un ve tuzu karıştırın.Suya şekeri ,mayayı koyup karıştırın.Bu karışımı 5 dk beklettikten sonra una ekleyip karıştırın.Yağı da ekleyerek iyice yoğurun.Ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın.Kabarmasını beklemeden mermer bir tezgahın üzerinde açın.Açtığınız hamuru yağlanmış kalıba yayın.Üzerine sosu döküp yayın,kekik serpiştirin.Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyin.İstediğiniz malzemeyi koyun.Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 20 dakika pişirin.

3 yorum:

  1. Ben de severim ince hamurlu pizzayı ..

    Pek leziz. Ellerinize sağlık.

    sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. O benim :) www.misssgibi.com sayfanızda blogspot dışında yorum yazılamıyor.

    bilginiz olsun

    YanıtlaSil
  3. yorumunuza ve uyarınıza teşekkür ederim ,bilmiyodum ayarlarıma bakacağım şimdi,size de sevgiler,görüşmek üzere

    YanıtlaSil