19 Ocak 2009 Pazartesi

BUĞDAY UNLU VE CEVİZLİ EKMEK



Malzemeler:
1 cup buğday unu
3 cups kepekli un
2 teaspoons tuz
2 tablespoons şeker
2 tablespoons zeytinyağı
1+1/3 cups su
1 teaspoon ınstant maya

Hazırlanması:
Makineye suyu koyun. Üzerine zeytinyağını koyun.Sırasıyla unları, tuzu ve şekeri koyun. Unun ortasına mayayı dökün.Kepek ekmek pişirme konumunu seçin. Ek malzeme sinyali çalınca cevizleri ekleyin. soğuyunca kalıptan çıkarın.
Eğer elde yapmak isterseniz ,unları, tuzu, mayayı ve şekeri bir kapta karıştırın.Yağı ve ılık suyu ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Cevizleri ekleyip yoğurun.1 saat kadar mayalandırın.Hamuru 26x10 cm.boyutlarında bir dikdörtgen kalıba alın.30 dk. daha kabarmasını bekleyin.200 derecede 20-25 dk.pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder