29 Ocak 2009 Perşembe

MANTARLI TAVUK SARMA

3 Kişilik
Hazırlanışı:30 dk.
Pişirme süresi: 30 dk
Malzemeler:
3 adet tavuk göğsü
7-8 adet mantar
50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
Dolmalık kırmızı biber
Sos İçin:
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1/2 su bardağı su
Sıvıyağ
Tuz,kekik,karabiber,pulbiber
Hazırlanışı:
Öncelikle iç malzemesi için çok az sıvıyağda mantarları soteleyin ,kırmızı biberi ince ince dilimleyip ekleyin.Biberler yumuşayınca altını kapatın.Soğuyunca rendelenmiş kaşar peynirlerini ekleyip bekletin.
Sosu için :
Soğanı küçük küçük doğrayın.Sarımsağı soyun .1 yemek kaşığı sıvıyağda sarımsağı ve soğanı soteleyin .Sarımsakları çıkarın. Salçayı ekleyip kavurun,kekik,karabiber,pulbiber ve tuzu ekleyin.En son suyu ekleyip sos haline gelinceye kadar 1-2 dk. kaynatın.
Tavuk etlerini enine ortadan ikiye bölerek inceltin.İsterseniz etleri döverek de inceltebilirsiniz.İncelttiğiniz tavuk etlerini hazırladığınız sosa bulayın.Etleri sostan çıkarıp iç malzemesini içine koyup rulo yapın ve kürdanla tutturun. Etleri fırın tepsisine alıp üzerine kalan sosu dökün,kaşar peyniri rendesi serpin.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder