14 Ocak 2009 Çarşamba

PATATESLİ KAŞAR PEYNİRLİ POĞAÇA


10-15 Kişilik
Hazırlanışı:15 dk.
Dinlenme Süresi:1-1,5 saat
Pişirme süresi: 20 dk.

Malzemeler:
Hamuru İçin:
3 su bardağı un
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yumurta
100 gr. oda sıcaklığında tereyağı
Alabildiği kadar ılık su

İç Malzeme:
4 adet orta boy haşlanmış patates
100 gr.kaşar peyniri
Tuz,karabiber

Üzeri İçin:
1 adet yumurta sarısı
Susam,çörekotu

Hazırlanması:

Karıştırma kabına unu alın.Maya, tuz ve toz şekeri ekleyerek karıştırın. Daha sonra ortasını açın. İçine yumurta ve tereyağını ekleyerek yoğurun.Yumuşak ama ele yapışmayacak hale gelene kadar ılık su ekleyin.Üzerine nemli bir bez örtüp 1 saat hamur kabarana kadar bekletin.
Diğer tarafta iç harcını hazırlayın. Bunun için patatesleri ve kaşarpeynirini rendeleyin .Tuz, karabiber ekleyerek karıştırın.
Hazırlanan hamurdan parçalar koparıp elinizin içinde açın, iç harçtan koyarak poğaça şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. 30 dk tepside mayalandırın. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Yeşil Kivi bir etkinlik hazırlıyor.http://www.yesilkivi.com/?p=399#commentsKonusu mayalı tarifler ,bu tarifler bu etkinlik için .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder