12 Ocak 2009 Pazartesi

FIRIN SÜTLAÇ


6 Kişilik
Hazırlanışı:5 dk
Pişirme süresi: 30 dk.

Malzemeler:
6 su bardağı süt
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı pirinç
5 çorba kaşığı nişasta

Hazırlanması:

İlk olarak pirinçlere üstünü geçecek kadar su koyup pişirin.Sütü tencereye alın kaynamaya yakın şekeri ve vanilyayı ekleyin.Bu şekilde 5 dk.kaynatın. Pişen pirinçleri soğuk suyla yıkayıp kaynayan süte ekleyin.Hep birlikte 5 dk. daha kaynatın.Nişastayı suyla açın,süte karıştırarak ekleyin.Kıvamını alana kadar 3-5 dk.kaynatın.Kıvamı çok koyu olmayacak.Daha sonra sütlaç kaselerine ya da fırın kaplarına sütlacı paylaştırın.Sütlaçları derin bir fırın kabına alın,kabı kaselerin yarısına gelecek kadar su doldurun . Fırını 200 derecede fanlı olarak ısıtın, 10-15 dk. üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.İsterseniz üzerini cevizle süsleyebilirsiniz.
Not.Pirinçleri piştikten sonra yıkamazsanız sütlaç koyu olur , o zaman nişastayı azaltmanız gerekir, 3 kaşık nişasta kullanabilirsiniz.Ben sütlaçta pirinç tadını pek sevmediğim için yıkıyorum,az pirinçli ve aşırı tatlı olmayan bir sütlaç isterseniz bu tarifi uygulayın ,çok güzel oluyor.Ben hafta sonu bu sütlaçlardan 2 kase yedim.

2 yorum:

  1. Bayılırım sütlaca hele fırında olursa...ellerine sağlık çok güzel gözüküyor ..

    YanıtlayınSil
  2. hayatkazanbenkepce,teşekkür ederim,

    YanıtlayınSil