5 Ocak 2009 Pazartesi

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK




15 Kişilik

Hazırlanışı:30 dk.
Pişirme süresi: 45 dk.


Hafta sonu kek yaptım!Kışın en sevdiğim keklerden biridir.Gerçekten de çok lezzetli bir kek oldu.


Malzemeler:


4 adet oda sıcaklığında yumurta
1,5 su bardağı şeker
1/2 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı havuç
1/2 su bardağı ceviz
1/2 su bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı vanilya
1 çay kaşığı karbonat
1 yemek kaşığı kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
1+3/4 su bardağı un


Üzeri İçin:
Pudra şekeri



Hazırlanması:

Fırınınız 170 derece ısıtın. Yumurtaları ve şekeri şekerler eriyinceye kadar yaklaşık 15 dk. mikserle çırpın.Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyip 1-2 dk. daha çırpın,diğer tarafta havuçları rendeleyin, un,kabartma tozu,karbonat,tuz ,vanilya ve tarçını ayrı bir kaba eleyip karıştırın. Başka bir kasede cevizleri ve kuru üzümleri 1 kaşık unla karıştırın.Sıvı malzemeye önce elediğiniz kuru karışımı ekleyin karıştırın,sonra cevizleri ve kuru üzümleri ,en son havuçları ekleyin karıştırın. Yağlanmış kek kalıbına döküp yaklaşık 45 dk.pişirin.Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp üzerine pudra şekeri eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder