13 Mart 2009 Cuma

ÇİKOLATALI FINDIKLI TART

IMG_1425_edited-2
8 Kişilik
Hazırlanışı:25 dk.
Pişirme süresi: 25-30 dk
Tart hamuru tarifi Cafe Fernando 'dan, çok lezzetli bir tart hamuru ,çok teşekkür ediyorum Cenk'e bu güzel tarif için.

Malzemeler:
1 yumurta sarısı
125 gr.tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1/4 su bardağı kakao
1 1/4 su bardağı un
1/4 çay kaşığı tuz

Üzeri :
100 gr. fındık
200 gr. sütlü çikolata
100 ml.krema

Hazırlanması:

Derin bir kapta unu, kakaoyu, şekeri ve tuzu karıştırın. Küp küp kestiğiniz soğuk tereyağını ve yumurta sarısını ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Fırını 180 derecede ısıtın.23 santimlik bir tart kalıbını yağlayın.Hamuru merdaneyle açıp hazırladığınız kalıba yerleştirin.Hamurun üzerine kabarmaması için yağlı kağıt serip nohut koyun . Bu şekilde 25 dakika pişirdikten sonra nohutları ve yağlı kağıdı kaldırıp 5 dakika daha pişirin. Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
Üzeri için kremayı benmari usülü ısıtın ve ateşten alın.Küçük küçük doğradığınız çikolataları ekleyin ve pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırın. Fındıkları tüm olarak ekleyin ve karıştırın.Çok katılaşmadan soğuyan tart hamurunun üzerine dökün ve yayın.

3 yorum:

  1. ühüüüüüüüüüüüü..... Bu kadar da etkileyici bi resim olmaz ki ama :(.fındık sütlü çikolata ve tart hepsi benim favorim.Dilek abla bu güzellik için seni esefle kınıyorum :P..Şaka bi yana çok güzel gözüküyorlar.Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  2. Ayyy süper görünüyor valla canım çekti.Ellerinize sağlık bu aralar çikolatadan tatlıdan kaçmaya çalışıyorum nispet yapar gibi hep karşıma dikiliyorlar.Dayanamıyorum yiyorum bu seferde zayıflayacağım diye helak oluyorum.

    YanıtlaSil
  3. Findik ve cikoslata harika gorjnuyor

    YanıtlaSil