13 Mart 2009 Cuma

ŞEHRİYELİ TAVUK SUYU ÇORBASI
IMG_1460
6 Kişilik
Hazırlanışı:10 dk.
Pişirme süresi: 15 dk + 30 dk.tavuk suyunun hazırlanma süresi

Tarif Devletşah a ait.

Malzemeler:
1 adet tavuk göğüs eti
3 yemek kaşığı tel şehriye
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı zeytinyağı

Terbiyesi için
1 adet yumurta sarısı
1 adet limon
Tuz

IMG_1454
Hazırlanması:
Tavuk etini 2 litre tuzlu suda haşlayın.Haşladığınız tavuk etini alıp didikleyin ve tavuk suyunu bir kenarda bekletin. Başka bir tencerede unu zeytinyağında kavurun.Yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. İçine şehriyeleri ve tavukları ekleyip kaynatın.Bu sırada ara ara karıştırın.Bir kasede yumurta sarısı , limon suyu ve tuzu çırpın.Kaynayan çorbanın suyundan bir kepçe alıp yumurtalı karışıma ekleyin.Bu karışımı çorbaya eklerken hızlı hızlı karıştırın.3-5 dk.daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder