10 Mart 2009 Salı

PORTAKAL SOSLU KEREVİZ

IMG_1403
4 Kişilik
Hazırlanışı:10 dk.
Pişirme süresi:20 dk
Tarif Lezzet Dergisinden.
Malzemeler:
3 kereviz
3 patates
1 soğan
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Maydanoz
Hazırlanması
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın.Kararmaması için limonlu suda bekletin.Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve limonlu suya ekleyin.Havuçları da küp küp doğrayın.Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Sırasıyla havuç,patates ve kerevizi ekleyin.2-3 dk. karıştırarak pişirin.Portakal suyu , şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Daha yoğun bir portakal aroması için ben 1 portakalın kabuğunu da bu aşamada rendeleyip ekledim.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğutun.Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.

4 yorum:

  1. Dilek'ciğim,kereviz çok nefis görünüyor..Ben içersine portakalın sadece suyunu eklerdim..Ne kadar düşünsem kabuklarını eklemek aklıma gelmezdi..))Harikasın canım...


    Sevgilerle..

    YanıtlayınSil
  2. portakallı kereviz enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......

    YanıtlayınSil
  3. Dilek'ciğim,

    Ellerine sağlık,ben de çok severim portakallı kerevizi. Bir portakalın kabuğunu da rendelediğini söylüyorsun, tadını nasıl etkiledi merak ettim.

    Sevgiler,

    YanıtlayınSil
  4. hem lezztli hemde şık görünüyor ellerine sağlk canım sevgilerle...

    YanıtlayınSil