
4 Kişilik
Hazırlanışı:10 dk.
Pişirme süresi:20 dk
Tarif Lezzet Dergisinden.
Malzemeler:
3 kereviz
3 patates
1 soğan
2 havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı portakal suyu
1 çorba kaşığı tozşeker
Tuz
Maydanoz
Hazırlanması
Kerevizleri soyup küp küp doğrayın.Kararmaması için limonlu suda bekletin.Patatesleri soyup küp küp doğrayın ve limonlu suya ekleyin.Havuçları da küp küp doğrayın.Soğanı soyup küçük küçük doğrayın.Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin.Sırasıyla havuç,patates ve kerevizi ekleyin.2-3 dk. karıştırarak pişirin.Portakal suyu , şeker ve tuzu ekleyip tencerenin kapağını kapatın.Daha yoğun bir portakal aroması için ben 1 portakalın kabuğunu da bu aşamada rendeleyip ekledim.Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.Ocaktan alıp kapağı kapalı olarak soğutun.Servis tabağına alıp maydanozla süsleyin.
Dilek'ciğim,kereviz çok nefis görünüyor..Ben içersine portakalın sadece suyunu eklerdim..Ne kadar düşünsem kabuklarını eklemek aklıma gelmezdi..))Harikasın canım...
YanıtlaSilSevgilerle..
portakallı kereviz enfes gözüküyor, ellerine sağlık arkadaşım......
YanıtlaSilDilek'ciğim,
YanıtlaSilEllerine sağlık,ben de çok severim portakallı kerevizi. Bir portakalın kabuğunu da rendelediğini söylüyorsun, tadını nasıl etkiledi merak ettim.
Sevgiler,
hem lezztli hemde şık görünüyor ellerine sağlk canım sevgilerle...
YanıtlaSil