31 Aralık 2008 Çarşamba

Çikolatalı Fıstık Krokanlı Pasta

















8-10 kişilik

Malzemeler :

Pandispanya için :
4 yumurta
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2 su barağı un

Krema İçin:
400 ml krema
400 gr bitter çikolata

İçi İçin:
2 adet koska antep fıstık krokan
Damla çikolata
Islatmak için:
1 kahve fincanı sütle hazırlanmış nescafe

Hazırlanması:
Fırınınız 170 derece ısıtın. Yumurtaları şekeri ve vanilyayı şekerler eriyinceye kadar yaklaşık 15 dk. mikserle çırpın.Ben şekeri önce robotta parçalayıp öyle kullanıyorum o zaman şeker daha çabuk eriyor.Daha sonra yoğurt ve sıvıyağı ekleyip 2 dk. daha çırpın,diğer tarafta kuru malzemeleri ayrı bir kaba eleyip karıştırın. Daha sonra sıvı malzemeye bu karışımı ekleyin Çok fazla karıştırmamaya çalışarak sadece tüm malzeme homojen olana kadar karıştırın. Yağlanmış tepsiye döküp yaklaşık 45 dk.pişirin.
Kreması için kremayı kremayı kaynama noktasına getirin , rendelenmiş veya küçük küçük doğranmış çikolatayı ekleyip karıştırın.Daha sonra buzdolabında bekletin.
Pandispanya soğuduktan sonra 3 kata ayrıp kahveyle ıslatın.Krema sürün.krokanları elinizle parçalayıp 1 tanesini 1kata yayın damla çikolatayı da istediğiniz kadar ekleyin.Diğer kata da aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerini kalan kremayla kaplayın. İstediğiniz gibi süsleyin.
Ben eşimin doğum günü olduğu için şeker hamuruyla süsledim.

Trabzon'da şeker hamuru ve pasta malzemeleri satan bir yer olmadığı için ben buradan http://www.pastamalzemeleri.com/ alıyorum.

6 yorum:

  1. merhabalar canım bloğun çok hoş olmuş tebrik edrim,yeni yılda tüm arzularının gerçekleşmesini dilerim...

    YanıtlaSil
  2. kardelen,teşekkür ederim, sana da iyi yıllar,mutlluluklar dilerim

    YanıtlaSil
  3. merhaba canım,blogunun okuyuculara ulaşması ve tanınman için okuduğun bloglara yorum bırakman çok iyi olur; birde www.missgibi.com adresine girip oradaki blog manşeti tıklayarak yeni ekediğin yazılarını kayıt edersen oradanda seni bulabilirler, bende yeni yazı eklediğimde oraya girip kayıt oluyorum sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. kardelen merhaba, bu söylediğini bilmiyordum az önce bir yazımı kayıt ettim, yardımların için çok teşekkür ederim, hoşçakal

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık,çok harika görünüyor


    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. pastamaxi ,çok teşekkürler

    YanıtlaSil