31 Aralık 2008 Çarşamba

Elmalı tart
















Portakal ağacı blogunda gördüğüm bu tarifi biraz değiştirerek yaptım. Orijinal tarifte karbonat yoktu karbonat tartlara ve kurabiyelere kıtırlık veriyor ben bu yüzden kullanıyorum. Hamuru buzdolabında dinlendirirseniz daha kolay açılır ayrıca pişerken çekme yapmaz.orijinal tarif burada http://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/05/kafesli_tart.html

Hazırlanışı :20 dk. + 30dk bekleme süresi
Pişirme süresi: 20 dk.
10 adet 10 cm lik tart kalıbı için,

Malzemeler:

Hamur için:
150 gr.margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için )
Yarım paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
2,5 su bardağı un

İçi için:

4 adet elma
3 kaşık şeker
Yarım su bardağı dövülmüş fındık
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

150 gr. margarini , yumurtaları,ve pudra şekerini karıştırın . Unu ,kabartma tozu ve karbonatı eleyip ele yapışmayacak bir hamur elde edin. Üzerini nemli bir bezle örtüp buzdolabında 30 dk. dinlendirin.
Bu arada elmanın kabuklarını soyup rendeleyin.Elmaları ve pudra şekerini bir tavada 5 dk.pişirin, fındığı ve tarçını ekleyip soğutun. Küçük tart kalıplarını yağlayın ya da yağlı kağıtla kaplayın .
Dinlenmiş hamuru merdaneyle açın küçük tart kalıplarının tersiyle kesip kalıplara yerleştirin. İçlerine iç malzemeyi paylaştırın. Kalan hamuru elinizle yuvarlayıp ince şeritler hazırlayın. Bu şeritleri tartların üzerinde kafes olacak şekilde yerleştirin.Üzerine elmalara gelmeyecek şekilde sadece hamur kısımlarına ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 170 derecede üzeri pembeleşene kadar 20dk.pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri eleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder