31 Aralık 2008 Çarşamba

Çikolatalı Frambuazlı Pasta


















10-12 kişilik

Malzemeler :

Pandispanya için :

5 yumurta
3/4 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
4yemek kaşığı kakao
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı un

Arası için :
500 gr dondurulmuş frambuaz
2 kaşık şeker
1–2 damla limon suyu

Kreması için :
2 paket kakaolu krem şanti
1,5 su bardağı süt
100 ml. krema
2 paket bitter çikolata (160 gr)
Üzeri için:
Fındıklı drajeler

Hazırlanması :
Pandispanya için önce yumurtaları şeker ile 15 dk. yüksek devirde çırpın. Vanilyayı ekleyin çırpın sıvıyağı ve sütü ekleyip düşük devirde 1-2 dk. çırpın. Ayrı bir kaba unu kakaoyu kabartma tozunu eleyip karıştırın. Sonra bu karışımı sıvı karışıma ekleyin.Yumurtaları söndürmeden hafifçe karıştırın. 24 cmlik yuvarlak kek kalıbını yağlayıp unlayın. Hazırladığınız karışımı bu kalıba dökün ve 170 derecede yaklaşık 45 dk. batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirin.
Ara kreması için 2 paket kakaolu krem şantiyi 1,5 su bardağı süt ile hazırlayıp buzdolabında bekletin.
Arası için frambuaz şeker limon suyunu tencereye alıp kısık ateşte yaklaşık 5 dk pişirin. Suyunu süzdürüp suyunu ayrı bir bardağa alıp saklayın.
Üzeri için 100 ml kremayı kaynama noktasına getirin.Ocaktan alın 100 gr çikolatayı küçük küçük kesip içine atın ve hızlıca çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Buzdolabında soğutun.

Pandispanya soğuduktan sonra 3 kata ayırın. İlk katı frambuazlı karışımdan ayırdığınız suyla ıslatıp üzerine kakaolu krem şantinin yarısını sürüp frambuazların yarısını yayın. 2 .katı koyup aynı işlemleri tekrarlayın .Üzerine son katı koyup buzdolabında soğuttuğunuz krema ve çikolatalı karışımla pastayı sıvayın. Daha sonra pastayı buzdolabına kaldırın .

Bu arada kalan 60 gr. çikolatayı da ayrı bir kapta benmari usulü eritip bekletin. Dolapta 30dk.dinlendirdiğiniz pastaya erittiğiniz çikolatayı dökün. Pasta soğuk olduğu için çikolata donup akmayacak ve güzel bir görüntü oluşacak siz sakın spatulayla sürmeye çalışmayın olduğu gibi kalsın. Üzerini fındık drajelerle süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönderme